Primarii tulceni vor sa intre in greva

Primarii unor comune tulcene doresc sa intre in greva, nemultumiti de faptul ca Guvernul nu a aprobat inca normele metodologice privind concesionarea terenurilor.
Informatia a fost facuta publica de catre primarul comunei Sarichioi, Sasna Fedea, in timpul unei reuniuni organizate de Consiliul Judetean pe tema achizitiilor publice. “Voi vorbi si cu presedintele filialei teritoriale a Asociatiei Comunelor din Romania, pentru ca nu avem surse de venit la buget, iar asa nu se mai poate. Nu ne revoltam pentru noi, primarii, ci pentru binele comunelor pe care le reprezentam”, a declarat primarul comunei Sarichioi, Sasna Fedea. El s-a aratat nemultumit pentru ca nici unul din parlamentarii care au venit in Tulcea si carora li s-a prezentat situatia din judet nu a reusit sa rezolve aceasta situatie si a mentionat ca, din punctul sau de vedere, greva primarilor de comune este singura modalitate pentru a grabi demersurile in vederea aprobarii normelor metodologice referitoare la concesionarea terenurilor.

“Exista programul Natura 2000, au venit parlamentari care ne-au promis sprijinul si nu au facut nimic, iar noi cand gasim o bomboana acolo, acolo sau acolo, nu putem face nimic”, a spus primarul Sasna Fedea. Legea referitoare la concesionarea terenurilor a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial la jumatatea anului trecut, insa punerea in aplicare a acesteia este imposibila in absenta normelor metodologice.