Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cel al Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au cerut poliţiei locale să verifice funcţionarea staţiilor GPL.

În Sectorul 6 sunt autorizate 37 de astfel de puncte, iar primarul Ciprian Ciucu a dat dispoziţie luni dimineaţă ca structuri din Poliţia Locală să verifice dacă acestea funcţionează legal.

„Din echipa de control fac parte cei de la Inspecţia Comercială, Serviciul de Mediu şi Disciplina în Construcţii. Important de precizat! Potrivit legislaţiei, primăriile nu le eliberează acord de funcţionare celor care comercializează combustibil pentru transport. Astfel că tot ce pot face echipele noastre de control este să verifice dacă staţiile GPL au documentaţia la zi, iar acolo unde constată că este expirată să anunţe instituţiile abilitate: Poliţia Română, ISU, Agenţia de Mediu, ISCIR”, anunţă primăria, pe Facebook.

De asemenea, sunt verificate parcările de tiruri, „pentru a vedea dacă există improvizaţii” de încărcare-descărcare cisterne care transportă GPL.

Primăria Sectorului 3 transmite că, în urma tragediei produse în localitatea Crevedia, Robert Negoiţă a dispus Poliţiei Locale efectuarea „de urgenţă” a unui control la toate staţiile GPL individuale din Sectorul 3.

„În următoarele 2 zile, toate aceste staţii GPL din sector vor fi controlate în ceea ce priveşte autorizaţia de construire, dar şi din punctul de vedere al avizelor de mediu. Precizăm că aceste staţii sunt controlate periodic, ultima amendă fiind aplicată săptămâna trecută pentru lipsa autorizaţiei de construire în cazul unei staţii GPL aflate pe strada Gheţu Anghel”, transmite sursa citată.

Luni dimineaţă, primarul Radu Mihaiu anunţă la rândul lui că a cerut Poliţiei Locale un control comercial la toate staţiile GPL din Sectorul 2. „Vom verifica mai ales valabilitatea autorizaţiilor ISU. Voi comunica public rezultatele acestui control, împreună cu măsurile dispuse. Vom face tot ce ţine de noi sa prevenim o tragedie ca la Crevedia”, a scris edilul, pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară, iar în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise.

Primăria Sectorului 5 anunţa duminică faptul că a demarat ample controale la staţiile GPL, în urma cărora au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei.

Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, preciza luni dimineaţă că a fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural şi că vor fi demarate controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL. AGERPRES