Primarii din judetul Satu Mare nu vor sa renunte la investitii in favoarea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor.

Prefectul Radu Bud a declarat, in cadrul Comisiei Judetene de Dialog Social, ca a trimis adrese catre toate primariile din judet in care le cere sa le comunice la ce investitii ar fi dispusi sa renunte pentru a se majora salariile profesorilor.

„Am rugat primarii sa ne comunice la ce sume sunt dispusi sa renunte. Aproape la unison ne-au comunicat ca nimeni nu vrea sa renunte la nimic”, a spus prefectul Radu Bud. Prefectul a remarcat majorarile salariale si investitiile in scoli facute de guvern in ultimii patru ani, facand apel la discernamant din partea dascalilor.

„Profesorii trebuie sa fie alaturi de parinti si invers. In cazul in care discutam de greva generala as face un apel la discernamant. Rugamintea mea ar fi sa gasim pe plan local o cale prin care sa fim putin afectati”, a spus prefectul.

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Satu Mare, Ioan Dragan, a explicat ca nu se ajunge la greve generale decat in situatii extreme. Acesta considera ca discutiile privind majorarea salariilor se duc pe o pista falsa si sunt bani suficienti, de fapt cu aceasta crestere, bugetul invatamantului s-ar incadra in 6% din Produsul Intern Brut.