Prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, consideră că primarii PSD şi PNL nu au motive întemeiate să boicoteze şedinţele Colegiului Prefectural, aşa cum au anunţat deja liderii judeţeni ai celor două partide.

„Fac precizarea că primarii participă în calitate de invitaţi la şedinţele Colegiului Prefectural şi o fac în interesul lor şi al comunităţilor pe care le reprezintă, pentru a putea intra în dialog cu directorii serviciilor deconcentrate şi pentru a putea rezolva o serie de probleme de interes local în mod direct.(…) Eu am convingerea că atât primarii PNL, cât şi cei ai PSD vor participa în continuare la şedinţele Colegiului Prefectural, pentru că interesele cetăţenilor pe care îi reprezintă sunt mai presus decât interesele de imagine ale unor lideri de partid”, a declarat prefectul luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Gheorghe Davidescu a făcut o paralelă între boicotul anunţat de liderii judeţeni ai PSD şi PNL şi atitudinea parlamentarilor opoziţiei.


„Vreau să le spun că nu fac altceva decât ceea ce fac parlamentarii din opoziţie, într-o ţară în plină criză. Dacă tot vor să scoată ţara din criza în care se află, dacă tot vor să arate că acest guvern este incapabil să aplice reforme, să vină cu lucruri concrete, atât la nivel parlamentar, cât şi la nivel local, prin primari”, a spus Davidescu. Prefectul a respins totodată acuzaţiile referitoare la repartizarea preferenţială în teritoriu a fondurilor pentru infrastructură alocate de Guvern, principalul motiv invocat de cei care au anunţat boicotarea şedinţelor Colegiului Prefectural.


„Aceste alocări de sume nu s-au făcut discreţionar şi nu sunt investiţii noi (…), sunt proiecte începute în 2006, când la guvernare era PNL. O parte însemnată din sumele alocate constituie decontarea unor lucrări realizate deja de constructori”, a explicat Gheorghe Davidescu. Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, anunţase pe 7 octombrie că primarii liberali din judeţ vor boicota şedinţele Colegiului Prefectural, în semn de protest faţă de modul în care au fost alocate fondurile pentru proiectele de infrastructură din mediul rural, derulate în baza OG 7/2006.


„În judeţul Argeş, cei 15 primari PDL din mediul rural au primit circa 65% din fonduri, cifra totală însumând 5.842.000 de lei, în contextul în care primarii PNL nu au primit decât 3% din fonduri, iar cei ai PSD, cei mai mulţi la număr, 70 de primari dintr-un total de 95 au primit 25% din fonduri, declara atunci Ion Popa. Având în vedere aceste lucruri, plus lipsa de respect cu care sunt trataţi primarii PNL, îi voi cere preşedintelui PSD Argeş, domnul Constantin Nicolescu, ca primarii partidelor pe care le reprezentăm să nu se mai prezinte, în semn de protest, la şedintele Colegiului Prefectural”, a spus liderul liberal.


Ulterior, liderul PSD Argeş, Constantin Nicolescu, care criticase la rândul său modul în care au fost repartizaţi banii către localităţi, a anunţat că şi primarii social-democraţi ar putea boicota şedinţele Colegiului Prefectural. „Încetarea colaborării nu ni se datorează nouă. Primarii ar putea veni la şedinţă, dar numai să comunice problemele lor, apoi să părăsească şedinţa. S-au decis şi ei să nu mai încălzească scaunele degeaba”, a declarat Nicolescu. Pentru investiţiile de infrastructură din 31 de localităţi rurale ale judeţului Argeş s-au alocat, prin HG 977/2010, 9,02 milioane de lei, faţă de peste 37 de milioane de lei cât se solicitase. AGERPRES