Primarii localitatilor prahovene au fost instruiti, pe 11 martie, in vederea accelerarii procedurilor de intocmire a proiectelor pentru eficientizarea accesarii de fonduri europene.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a anuntat ca sunt in pregatire doua proiecte foarte importante: unul care vizeaza reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare, iar cel de-al doilea se refera la managementul integrat al deseurilor.

„In ceea ce priveste infrastructura de apa si apa uzata, proiectul are o valoare totala de 146 milioane de euro si se vor rezolva, prin implementarea acestuia, problemele care tin de infrastructura, tratare, statii de epurare din cele opt aglomerari urbane cuprinse aici: Campina, Breaza, Sinaia, Baicoi, Mizil, Valenii de Munte, Plopeni si Urlati”, a precizat Cosma.

El a spus ca, in iunie, proiectul ar urma sa fie trimis la Bruxelles pentru aprobare, iar in octombrie, acelasi drum sa fie urmat si de proiectul privind managementul deseurilor. Axandu-se pe prezentarea in detaliu a celor doua mari proiecte, reprezentanti ai Serviciului Integrare din cadrul CJ Prahova le-au explicat edililor prahoveni care este procedura pentru accelerarea ritmului de intocmire a proiectelor pentru accesarea de fonduri europene.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat ca primarii au fost informati care sunt sursele de finantare pentru infrastructura de mediu care trebuie exploatata corect. „Prahova este unul dintre cele mai poluate judete ale tarii, iar pentru remedierea acestei probleme avem nevoie si de educatie, cu atat mai mult cu cat suntem un judet puternic industrializat”, a explicat acesta.