Primarii opoziţiei din judeţul Bistriţa-Năsăud se plâng că nu au bani pentru organizarea alegerilor locale

Primarii opoziţiei din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au plâns marţi, la şedinţa de instruire privind organizarea alegerilor locale din 10 iunie, că nu au fonduri pentru a suporta cheltuielile legate de acest scrutin, cei mai vehemenţi fiind edilii social-democraţi care nu au primit niciun ban la ultima alocare din fondul de rezervă al guvernului.

Primarul comunei Coşbuc, Niculaie Anghel (PSD), a spus că a sesizat problema lipsei fondurilor pentru organizarea alegerilor locale şi Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, însă nu a primit niciun răspuns.

“Eu am o propunere: rămânem în continuare primari până ne daţi bani. Ce ziceţi?”, a spus primarul din Coşbuc.

La rândul său, edilul staţiunii Sângeorz-Băi, Roland Venig (PSD), a ţinut să sublinieze că aceste alegeri sunt “primele organizate ilegal din punctul de vedere al legii bugetului”, deoarece la momentul fundamentării bugetului pentru 2012 se afla în vigoare o hotărâre prin care alegerile locale şi cele parlamentare urmau să fie comasate, iar data exactă a acestora nu era cunoscută.

Nicolae Lupşan, primarul social-democrat al comunei Leşu, a propus ca la prima şedinţă de Consiliu Judeţean să fie alocate fonduri către unităţile teritorial-administrative din cele două milioane de lei primite de consiliu din fondul de rezervă al guvernului, astfel încât primarii să poată achita toate cheltuielile necesare alegerilor.

Un număr de 39 de primării din judeţ, dar şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud au primit din fondul de rezervă al guvernului aproape 16 milioane de lei. Printre aceste 39 de primării s-au numărat toate cele 22 conduse de edili membi PDL, şapte de la PNL şi zece de la PSD. AGERPRES