Primarii olteni sustin ca nu au fonduri pentru sectiile de votare

Primarii au cerut, la o sedinta cu reprezentantii Prefecturii si Consiliului Judetean Olt, fonduri pentru organizarea alegerilor europarlamentare si a referendumului, sustinand ca nu au bani nici de salarii.
Majoritatea primarilor din judetul Olt au declarat ca vor putea sa amenajeze sectiile de votare pentru euroalegeri, deoarece au logistica necesara ramasa din luna mai, de la ultimul referendum, dar ca pentru amenajarea unor cabine de vot noi si urne pentru referendumul privind votul uninominal nu le ajung fondurile.

Conform afirmatiilor presedintelui Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau, afirmatiile primarilor referitoare la lipsa fondurilor sunt adevarate, deoarece peste 50 de primarii nu mai au bani nici de salarii si asteapta o rectificare bugetara pentru rezolvarea problemelor.

Pefectul Octavian Popescu le-a replicat edililor ca sunt responsabili pentru organizarea scrutinului din 25 noiembrie si ca, in cazul in care nu isi vor indeplini atributiile si nu vor organiza corespunzator sectiile de votare, vor fi sanctionati cu amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei.

Prefectul a mai spus ca este convins ca vor aparea probleme organizatorice. “Sunt convins ca vor aparea probleme in amenajarea sectiilor de votare. Dar daca acestea nu ne vor fi aduse la cunostinta in urmatoarele doua zile, pentru a incerca sa le rezolvam impreuna, primarii vor fi sanctionati” – a subliniat Octavian Popescu.