bondrescu aurel.jpgVicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România, filiala Olt, Aurel Bondrescu a solicitat, luni, retragerea acţiunii în instanţă prin care Prefectura atacă hotărârile CJ Olt privind alocarea fondurilor pentru investiţii şi echilibrarea bugetelor locale.

Cei 14 primari prezenţi, luni, la o conferinţă de presă, au subliniat că fără banii de la CJ Olt riscă să intre foarte curând în blocaj financiar şi autorităţile locale vor fi acţionate în instanţă de majoritatea firmelor care execută lucrările de investiţii în comune pentru că nu mai sunt fonduri pentru a fi plătiţi.

Primarul comunei Dobrun, Aurel Bondrescu, a arătat că vor fi blocate şi investiţiile derulate cu fonduri europene, deoarece o parte din banii ce urmau să vină la primării de la CJ Olt era destinată cofinanţării unor proiecte. „Dacă primul termen de judecată este la sfârşitul lunii martie şi un proces poate dura şi un an, noi, primarii, ne întrebăm cum vor reuşi să rezolvăm nu doar problemele curente, ci mai ales cum vom achita partea de cofinanţare la proiecte şi cum ne vom continua investiţiile în derulare fără să avem bani timp aşa îndelungat. Din fonduri proprii comunale nu pot rezista nici jumătate de an, ca să nu mai vorbim că nu pot face nicio investiţie”, a explicat Bondrescu.

El a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Olt şi prefectului să ajungă la o înţelegere astfel încât Prefectura să îşi retragă acţiunea în instanţă care blochează virarea banilor de la CJ Olt către primării. Puncte de vedere similare au avut şi primarii din Obârşia, Piatra-Olt, Orlea, Grojdibodu, Ghimpeţeni, Cungrea, Vişina Nouă. În urmă cu două săptămâni, Prefectura Olt a atacat în instanţă hotărârile CJ Olt de împărţire a fondurilor către primării, argumentând că aceste fonduri au fost alocate ”inechitabil”.

Şedinţa CJ Olt în care au fost adoptate hotărârile atacate de Prefectură a fost una unde s-a creat un adevărat scandal şi a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a calma spiritele. Atunci reprezentanţii PD-L în CJ Olt, for condus de social-democratul Paul Stănescu, s-au declarat nemulţumiţi de modul de împărţire a banilor, acuzându-l pe preşedintele CJ de favorizarea localităţilor conduse de primari PSD şi PNL. AGERPRES