Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj au organizat, joi, la sediul Prefecturii Gorj, o întâlnire cu toţi primarii din judeţ pentru a-i informa pe aceştia despre modul de depunere a cererilor pentru programul „Fructe în şcoli”, care urmează să fie derulat din anul şcolar 2010-2011.

Potrivit directorului APIA Gorj, Traian Crăc, pentru acest program, România a primit din partea Uniunii Europene suma de circa 5 milioane euro pentru fiecare an şcolar, începând din 2010 şi până în 2013, urmând ca de implementare şi buna desfăşurare a acestuia în şcoli să se ocupe fiecare consiliu local, în cadrul cărora se află în administrare unităţile şcolare de pe raza fiecărei comune.

„Toţi dintre dumneavoastră care vor să acceseze fondurile europene trebuie să implementeze mai întâi programul în şcoli. În acest sens, trebuie să depuneţi la sediul APIA o cerere de intenţie până pe 21 aprilie, după care va trebui să organizaţi o licitaţie şi să angajaţi o firmă specializată care să poată furniza, în condiţii optime, fructele elevilor. Acest lucru va fi posibil începând cu 15 septembrie 2010, urmând să beneficieze de doza zilnică de mere toţi elevii claselor I-VIII, timp de 100 de zile”, a precizat Traian Crăc.

Acesta a adăugat că, începând cu anul şcolar 2010-2011, modul de distribuire a merelor, perioada în care se va face acest lucru, precum şi valoarea pe elev vor fi stabilite şi actualizate anual de către Guvern. AGERPRES