Primarul Sucevei, Ion Lungu, liderul PNL Suceava, si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat la primaria municipiului din partea PD-L.
Lungu a declarat ca nu face acest pas pentru ”beneficii vremelnice”, decizia pe care luat-o fiind una ”matura”. El a explicat ca echipa de la primarie cu care a pornit la drum nu mai este la fel de performanta, cooperarea cu aceasta fiind in ultimul timp defectuoasa, in ciuda faptului ca exista multe proiecte pe care, impreuna, s-au angajat sa le duca la bun sfarsit.

In opinia lui Ion Lungu ”oamenii sunt mai importanti decat orice sigla de partid” si de aceea a dat asigurari sucevenilor ca este neschimbat, cerandu-le sprijinul sa-i fie alaturi la alegerile locale cand va candida din partea echipei cu care a castigat si alegerile precedente.

De asemenea, si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat la alegerile locale, tot pe listele PD-L, si primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan, care este si liderul organizatiei municipale a PNL. Tofan a spus ca nu s-a gandit la viitorul lui politic, ci doar la a continua proiectele incepute, pe care le poate finaliza doar alaturi de echipa PD-L in care se regasesc aceeasi oameni cu care a castigat in 2004 actualul mandat de primar.