Primarii din judeţul Olt au fost informaţi joi, la o întâlnire organizată de Consiliul Judeţean Olt cu responsabili din ministere, despre oportunităţile de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), Programului Operaţional Sectorial (POS) de Mediu şi Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

„Cred în oportunitatea unei asemenea întâlniri de lucru pentru a fi clarificate lucrurile, pentru că viitorul dezvoltării localităţilor noastre sunt fondurile europene. La cererea dumneavoastră, ori de câte ori veţi avea nevoie, vom mai organiza astfel de şedinţe, la care să fie prezenţi toţi factorii implicaţi în procesul de accesare a fondurilor europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu.

Celor prezenţi la eveniment le-au fost prezentate noile ghiduri ale solicitantului, axele prioritare, principiile generale şi specifice de eligibilitate, obiectivele finanţabile, beneficiarii potenţiali ai programelor, dar şi modificările aduse de noul cod fiscal şi categoriile de proiecte finanţate de Administraţia Fondului de Mediu.

Primarii au adus în discuţie problemele întâmpinate în accesarea fondurilor europene, au transmis propuneri de îmbunătăţire şi simplificare a procesului de cofinanţare a proiectelor ce beneficiază de fonduri europene.

La eveniment au participat primarii localităţilor din judeţul Olt, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele forului, Marius Oprescu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Dan Manolescu, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Anne-Rose-Marie Jugănaru, directorul de implementare proiecte din cadrul Administraţiei Fondului de Mediu, Camelia Ionescu, parlamentarii social-democraţi de Olt. AGERPRES