Primarii din Giurgiu au discutat cu reprezentanţii ministerelor, la Parlament

Senatorul PSD Niculae Bădălău a discutat miercuri cu primarii din Giurgiu şi cu reprezentanţi ai ministerelor despre arierate, echilibrarea bugetelor primăriilor şi despăgubirile pentru culturile calamitate de secetă.

“Despăgubirile pentru culturile calamitate de secetă, legea irigaţiilor, proiectele de infrastructură gestionate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, sau cele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au reprezentat doar o parte dintre subiectele abordate de către primarii din judeţul Giurgiu, veniţi la Palatul Parlamentului, la iniţiativa senatorului Niculae Bădălău, pentru a se întâlni cu reprezentaţi ai ministerelor”, informează senatorul PSD. Potrivit sursei citate, arieratele şi echilibrarea bugetelor primăriilor a fost o altă temă discutată în cadrul acestei întâlniri.

“Din dezbateri s-a desprins ideea că există posibilitatea acordării unor împrumuturi autorităţilor locale care au în subordine CET-uri, urmând ca din soldul rămas, UAT să poată contracta împrumuturi pentru pre-finanţare sau co-finanţare, până la lichidarea sumei care este alocată pentru împrumuturi. Senatorul Niculae Bădălău consideră că acest gen de întâlniri sunt foarte utile atât pentru primari, cât şi pentru reprezentanţii ministerelor, pentru că în acest mod se vor cunoaşte cu adevărat şi direct de la sursă problemele reale ale comunităţilor locale”, se mai arată în comunicat.
Primarii din judeţ au putut afla, cu această ocazie, că următoarea sesiune de depunere de proiecte pe PNDL va începe, cel mai probabil, în ianuarie 2016. AGERPRES