In acest an, prin finantarea cu peste 7,5 miliarde de lei, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj a reusit incadrarea in munca, pe o perioada determinata, doar a unui numar de 479 de persoane din mediul rural pentru executarea de lucrari publice.
In acest an, doar 19 primari din localitatile doljene, s-au aratat interesati sa incheie conventii cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Dolj, de angajare pe perioada determinata a somerilor. Pana la aceasta data, 28 de astfel de conventii, au fost realizate in Dolj.

Masura de subventionare a ocuparii temporare a fortei de munca vine in sprijinul comunitatilor locale, care se confrunta in perioada sezonului rece cu problema somajului temporar. Conform Legii nr. 76/2002, primariile care angajeaza someri, primesc subventii de la AJOFM Dolj si timp de maximum 12 luni pot folosi mana de lucru calificata pentru care statul plateste salariile. O statistica a AJOFM Dolj arata ca primarii doljeni prefera somerii barbati, iar in ceea ce priveste varsta sunt preferati tinerii.

Somerii doljeni angajati de primarii prin programul de ocupare a fortei de munca, primesc in primele sase luni 70% la suta din salariul minim brut pe tara, iar in urmatoarele sase luni, fiind cuprinsa perioada de iarna, un salariu minim brut pe tara integral, plus contributiile sociale.