Primarii de municipii au solicitat marţi prelungirea perioadei de dezbatere publică a legii achiziţiilor publice, cu ocazia şedinţei Comitetului director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).
Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, primarul sectorului 3 al capitalei, Robert Negoiţă, s-a pronunţat pentru prelungirea perioadei de dezbatere publică a acestei legi, subliniind că sunt multe aspecte care îngreunează activitatea şi duce la blocaje. „Legislaţia trebuie să fie clară şi să elimine aceste blocaje, că se ajunge la anularea accesărilor de fonduri europene”, a spus Negoiţă.

În ceea ce priveşte legea achiziţiilor publice , primarul din Zalău, Radu Capilnaşiu, a subliniat că legislaţia trebuie să fie „clară, simplă şi aplicabilă”, pentru că în prezent „procedura de achiziţie durează uneori mai mult decât realizarea investiţiei”.

„De multe ori procedura de achiziţie durează mai mult decât realizarea investiţiei şi acest lucru este anormal, duce la blocaje. De multe ori sunt neclarităţi şi procedurile duc până la instanţe şi pot bloca utilizarea fondurilor europene. Acest lucru trebuie eliminat printr-o legislaţie cât se poate de clară, simplă şi aplicabilă. (…) Nu trebuie să dăm declaraţii peste declaraţii. Semnează declaraţii pentru modul de calcul al TVA, primarul singur, nu semnează directorul economic, cel care a întocmit acel calcul.Semnează pur şi simplu primarul, nu ştiu dacă este normal”, a spus el.

Primarul a ţinut să precizeze că „nu există mai puţină corupţie în România pentru că legea achiziţiilor este mai complexă comparativ cu ceea ce se întâmplă în Europa”. AGERPRES