bunea_stancu_.jpgPrimarii din judetul Braila au fost amenintati de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, ca vor fi urmariti pe internet, prin motorul de cautare Google, de reprezentantii Uniunii Europene, care vor dori sa vada daca au fost indeplinite conditiile impuse pentru salubrizare.

Presedintele CJ Braila a declarat ca, desi au fost achizitionate 11 semiremorci pentru carat gunoiul, in valoare totala de 800 de milioane de lei, iar in perioada imediat urmatoare vor fi cumparate doua tractoare, primarii se implica prea putin in aceasta activitate.

„Eu cred in descentralizarea sistemului administrativ, dar cand vad ca primarii din judet nu fac mare lucru pentru o treaba care ii priveste direct, nu imi convine. Acum nu mai vine nimeni sa ne caute cu binoclul, o sa ne caute direct prin satelit, pe Google. Vor vedea exact cum sta fiecare din noi la capitolul acesta, iar primarii, daca ii intrebi, nu au niciodata bani”, a spus Stancu.

Potrivit directivelor UE, incepand cu anul acesta, locuitorii din mediul rural nu mai au voie sa arunce gunoiul la marginea satului, in plus acesta trebuie transportat la centre specializate, aflate in afara localitatilor.