Primarii braileni au fost instruiti pentru gestionarea situatiilor de urgenta

Primarii din judetul Braila au fost instruiti cum sa gestioneze situatiile de urgenta si li s-a atras atentia sa trimita la specializare personal care sa se ocupe de astfel de cazuri.
Prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, col. Gheorghe Pascali, le-a explicat primarilor din teritoriu ce au de facut anul acesta in ceea ce priveste situatiile de urgenta, ca nu trebuie sa lipseasca de la exercitiile organizate de ISU si sa aloce bani in buget pentru dotari necesare in cazuri deosebite.

“Trebuie sa dati curs participarii la cursurile de perfectionare si pregatire pentru inspectorii de protectie civila. In ce priveste pregatirea membrilor comitetelor pentru situatii de urgenta si a serviciilor de voluntari, ar trebui sa se inceapa constituirea unor mini biblioteci, pentru ca voluntarii sa se instruiasca asa cum trebuie”, a declarat col. Pascali.

De asemenea, primarii au primit recomandari sa puna mai mult accent pe comunicarea dintre primarii si ISU, care se realizeaza destul de dificil in prezent, in ciuda mijloacelor moderne care stau la dispozitia administratiilor locale. “Va rog sa folositi reteaua de comunicare VPN care va sta la dispozitie. Cititi mesajele de pe retea permanent, ca de aceea platiti 400 de lei lunar pentru intretinerea ei, ca s-o si folositi”, a completat col. Pascali.