capilnasiu_radu1.jpgPrimăria Zalău intenţionează să achiziţioneze circa 10 hectare de teren proprietate privată pentru realizarea unui parc industrial în vecinătatea actualei zone industriale a muncipiului, consilierii locali aprobând luni constituirea unei comisii de negociere pentru cumpărarea terenului.

Potrivit precizărilor făcute în cadrul şedinţei Consiliului Local de către primarul Radu Căpîlnaşiu, realizarea unui parc industrial ar putea contribui la creşterea oportunităţilor pentru găsirea unor locuri de muncă, împiedicând astfel exodul populaţiei către alte oraşe.

„Cu siguranţă se va face o expertizare pentru a se stabili un preţ de piaţă de la care se va pleca la negociere de către această comisie. Dorinţa este de a achiziţiona 10 hectare de teren pentru a încropi un parc industrial cu posibilităţi de extindere ulterioară, chiar într-o zonă de terenuri private, să fie un fel de punct de creştere, de unde să se dezvolte şi restul zonei industriale. (…) Întâmpinăm cu toţii această problemă, cea a locurilor de muncă, deficitare în municipiul Zalău. Cred că trebuie să fie o prioritate, ca să nu spun prioritatea 0, creştere posibilităţilor, oportunităţilor pentru ocuparea locurilor de muncă, pentru toţi cetăţenii, tocmai pentru a nu ne trezi la un moment dat cu un oraş depopulat, deşi ştim că există un anumit exod din Zalău către oraşele mai mari, tocmai pentru oportunităţile pe care le au aceste oraşe şi de o diversitate mai mare a acestor locuri de muncă, lucru care dorim să-l estompăm. În momentul în care am mai avut investitori în zonă erau interesaţi să găsească o infrastructură de afaceri deja pusă la punct şi pe care noi nu o aveam”, a declarat primarul Zalăului.

Acesta a adăugat că zona în care se intenţionează achiziţionarea terenului este cuprinsă în Planul Urbanistic General ca zonă industrială. Radu Căpîlnaşiu a adăugat că acum circa 10 ani a mai existat un proiect de parc industrial, anulat datorită retrocedării unor terenuri către proprietari privaţi. AGERPRES