Activitatea Primariei municipiului Vulcan, din Valea Jiului, se desfasoara, incepand de pe 28 ianuarie, in noul sediu al institutiei, lucrarile de constructie a imobilului fiind incheiate dupa cinci ani de la demararea acestora.
Constructia noului sediu al Primariei a costat 5,2 milioane lei, cheltuielile fiind suportate in proportie de 90 la suta de la bugetul local iar diferenta, din fonduri alocate de Consiliul Judetean Hunedoara. „Era nevoie de aceasta investitie pentru ca noi nu am avut un sediu propriu. Pana acum am functionat intr-o cladire unde plateam o chirie piperata” – a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Noul sediu al Primariei este structurat pe trei nivele – parter si doua etaje. Activitatea cu publicul se va desfasura la parter, care a fost compartimentat in asa fel incat serviciile locale sa functioneze intr-un sistem integrat. Astfel, la parter vor functiona, printre altele, serviciile de eliberare a pasapoartelor, stare civila, politie comunitara, SMURD si Biroul de Informare pentru Cetateni. Etajele unu si doi sunt destinate compartimentelor tehnice.

Pentru cetatenii care doresc sa vada cum arata noul sediu al Primariei, autoritatile locale au organizat, la acest sfarsit de saptamana, „Zilele portilor deschise”, un functionar fiind desemnat sa prezinte oamenilor detalii despre modul de organizare si sumele alocate pentru ridicarea constructiei.