Primăria Vatra Dornei cumpără autobuze hibrid pentru transportul local

Municipiul staţiune Vatra Dornei va avea transport public ecologic, după ce primarul Ilie Boncheş şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR Nord-Est), Vasile Asandei, au semnat un contract de finanţare în valoare de 22,6 milioane de lei pentru proiectul “Municipiul verde – Mobilitate Urbană Durabilă în Vatra Dornei”.

Potrivit unui comunicat, în baza proiectului “Municipiul verde – Mobilitate Urbană Durabilă în Vatra Dornei” vor fi cumpărate patru autobuze hibrid cu o capacitate de cel puţin 25 de locuri fiecare, va fi înfiinţat un serviciu de administrare a transportului public de călători şi se vor monta trei puncte de încărcare electrică.

Străzile Republicii şi Mihai Eminescu vor fi modernizate, vor dispune de piste pentru biciclete şi se va înfiinţa un serviciu de închiriere de biciclete prin amplasarea a trei puncte de închiriere în zona centrală a municipiului-staţiune.

Proiectul prevede şi reamenajarea străzii Luceafărului, precum şi reabilitarea pasajului pietonal subteran şi a podului pietonal de peste râul Dorna, precizează sursa citată. Durata de implementare a acestui proiect este de 24 de luni.

Edilul şef a precizat că, până în prezent, Primăria Vatra Dornei a semnat contracte cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) în valoare totală de 14 milioane de euro. AGERPRES