vaslui.jpgPrimăria municipiului Vaslui nu dispune de fonduri pentru a putea finanţa lucrările de refacere a faţadelor blocurilor din oraş pentru familiile cu venituri reduse, chiar dacă există o lege adoptată de parlament cu privire la reabilitarea faţadelor aflate într-o stare avansată de degradare.

Potrivit Primăriei Vaslui, în cazul în care s-ar aloca fonduri pentru refacerea faţadelor la blocuri nu ar mai exista bani pentru plata utilităţilor cum ar fi iluminatul stradal sau pentru alte investiţii.

‘Noi nu putem şi nici nu vom putea să aplicăm această lege la Vaslui. Pe ce criterii vom alege faţadele care trebuie reabilitate cu bani de la bugetul local, cum vor fi alocaţii banii şi, mai ales, de unde aceste resurse financiare? Prefer să facem parcări şi să asigur iluminatul public decât să dau banii pe aceste faţade. Aceste investiţii se vor putea face abia după ce se va termina cu lucrările mari de infrastructură şi nu vor mai fi alte investiţii de făcut’, a declarat, luni, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Potrivit legii, primarul trebuie să propună Consiliului Local preluarea parţială sau integrală a cheltuielilor aferente lucrărilor de intervenţie, dacă proprietarii dovedesc că realizează lunar venituri medii nete pe membrul de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie. AGERPRES