Primăria municipiului Tulcea a reziliat contractul încheiat cu o societate din judeţul Bacău pentru realizarea mai multor obiective din municipiu, inclusiv depourile necesare autobuzelor electrice, şi a emis, luna aceasta, documentul în baza căruia firma respectivă nu va mai putea participa la nicio licitaţie organizată pentru adjudecarea unor lucrări finanţate din fonduri publice, primul document de acest tip emis de autoritatea locală.

Primarul Ştefan Ilie a declarat că autoritatea locală a reţinut şi garanţia plătită de societate pentru a participa la licitaţia de adjudecare a lucrărilor şi a adăugat că firma a anunţat că acţionează în instanţă decizia municipalităţii.

„Nu le-am plătit nimic, pentru că niciunul din livrabile nu a fost complet. Dacă devizul lucrărilor era conform ofertei semnate, plăteam, era firesc, iar ei trebuiau să treacă la acţiune. (…) Contractul a fost reziliat pe 27 februarie şi rezilierea a operat în data de 14 martie, când le-am trimis documentul constatator privind neîndeplinirea obligaţiilor contractuale. Acest document nu-i va lăsa să participe la alte licitaţii”, a menţionat primarul.

El a mai spus că devizul primit din partea societăţii pentru asfaltarea străzilor era de aproape patru ori mai mare decât oferta cu care aceasta câştigase licitaţia şi că autoritatea locală solicită firmei penalităţi pentru neîndeplinirea contractului în valoare totală de circa 3,22 milioane de lei.

La rândul său, firma de construcţii a cerut Primăriei municipiului despăgubiri în valoare totală de circa 5 milioane de lei, ca urmare a rezilierii contractului, iar într-o adresă remisă autorităţii locale justifică modificarea ofertei prin „creşterea substanţială a costurilor necesare realizării obiectivelor Contractului la data curentă faţă de costurile previzionate la momentul furnizării ofertei de către Antreprenor”.

Primarul municipiului Tulcea a precizat că în momentul de faţă se lucrează pentru organizarea unei noi licitaţii. „Am actualizat devizul general al investiţiei şi săptămâna aceasta vom publica din nou documentele pentru o nouă licitaţie. Asta înseamnă că oamenii care aşteptau lucrările de asfaltare în martie le vor avea din toamnă”, a conchis primarul Ştefan Ilie.

Potrivit sursei citate, societatea din Bacău a câştigat anul trecut licitaţia organizată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de asfaltare a străzilor Eternităţii, Mahmudiei, Babadag şi Isaccei, pentru construirea depourilor pentru autobuzele electrice şi a staţiilor de capăt, valoarea totală a lucrărilor fiind de circa 40 de milioane de lei. AGERPRES