Primăria Timişoara va suplimenta numărul parcelelor pentru tineri, în vederea construirii de case

Primăria Timişoara va suplimenta numărul loturilor de teren pe care le va pune la dispoziţia tinerilor care vor să-şi construiască o casă în oraş.  Termenul de depunere a dosarelor pentru primul lot de 128 de parcele a expirat la data de 16 ianuarie, fiind înregistrate 254 de dosare care respectă prevederile Hotărârii de Consiliu Local (HCL) din 2016, fiecare lot având câte 300 mp.

”Până la termenul fixat au fost depuse 254 de dosare pentru obţinerea unui asemenea teren de către tineri. Unele au fost depuse acum, altele obţinute prin completarea unor dosare depuse mai de mult, în timpul administraţiei Ciuhandu, când s-au lansat astfel de proiecte, dar nu s-au materializat, însă cererile au rămas în evidenţă. Nu se pot lua în seamă decât dosare completate acum, conform HCL din 2016”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit acestuia, în maximum trei săptămâni vor fi verificate dosarele şi vor fi anunţate rezultatele.

”Pentru cei care nu vor primi acum parcele, Primăria Municipiului Timişoara va pune la dispoziţie şi alte parcele în 2017 şi vor avea şanse atunci”, a mai adăugat primarul.

Nicolae Robu a mai menţionat că primăria va realiza toate utilităţile necesare (canalizare, curent) până la intrarea în case.

Suplimentar, primăria pune la dispoziţia ANL teren pentru construcţia de locuinţe pentru tineri, medici şi profesori, noul complex rezidenţial urmând să aibă patru blocuri cu câte 30 de apartamente. AGERPRES