Primăria Municipiului Timişoara doreşte ca anul 2013 să fie „anul marilor proiecte”, pentru care este nevoie de o puternică finanţare atât de la Uniunea Europeană, cât şi de la Guvern şi de la bugetul local.

Pentru aceasta, administraţia locală lansează o campanie puternică de lobby prin intermediul parlamentarilor timişoreni, pe care-i convoacă, luni, la o primă întâlnire cu executivul municipalităţii.

„Deoarece în următoarea perioadă va fi discutată la Parlament Legea bugetului de stat pe 2013, considerăm oportună o întâlnire cu parlamentarii de Timişoara în special, cu cei de Timiş, precum şi cu parlamentari aleşi în alte judeţe, dar care sunt timişoreni. Întâlnirea la care se va discuta despre finanţarea prin bugetul de stat a proiectelor majore ale Timişoarei va avea loc luni. Ne dorim o bună colaborare între aleşii locali şi cei din Parlamentul României, astfel încât să putem realiza obiectivele pe care comunitatea şi le doreşte”, a declarat vineri viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu.

În 2013 Timişoara va deveni, practic, un şantier, pentru că pe lista priorităţilor primăriei se regăsesc: modernizarea infrastructurii oraşului, lucrările la complexul rutier Michelangelo, lărgirea unor pasaje, reabilitarea centrului istoric şi a malurilor canalului Bega, dar şi amenajarea pasajului subteran din Piaţa Operei pentru circulaţia auto.

Primarul Nicolae Robu nu mai doreşte lucrări disparate în Timişoara, ci pe structuri complexe, a căror finalizare să poată fi mai bine evidenţiată şi contabilizată. Primul şantier care se va deschide în primăvară va fi subpasajul Michelangelo. Tot în 2013 ar urma să înceapă în Timişoara construirea unui bazin olimpic de înot, a unei săli polivalente de 15.000 de locuri şi a patru bazine de înot de agrement, în diferite cartiere ale oraşului. AGERPRES