Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că prioritare la alocarea de fonduri municipale sunt în situaţia actuală spitalele şi achitarea gazului metan pentru a evita ca populaţia să rămână fără apă caldă şi încălzire.

„Primăria plăteşte în prezent prioritar nevoile spitalelor din subordine, între care se află şi Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’. Am dat zilnic atâta cât s-a cerut pentru spitalele noastre. A doua prioritate este plata gazului pentru a nu rămâne fără apă caldă şi căldură, în condiţiile în care încasările sunt mici în această perioadă, pentru că s-a prelungit termenul de acordare a facilităţilor fiscale la plata impozitelor până în luna iunie. Plătim câte puţin la toţi, întârzierile fiind de până în două-trei luni. Ne este greu tuturor. Noi suntem acum într-un război cu un adversar invizibil, cu acest virus”, a afirmat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul a precizat că a cerut ca oamenii străzii să nu mai fie primiţi pe timpul nopţii în spitale, ca adăpost, întrucât există pericolul infectării bolnavilor cu coronavirus şi le-a cerut serviciilor din subordinea primăriei şi organizaţiilor nonguvernamentale să găsească soluţii pentru cazarea lor. „Avem oameni ai străzii pe străzi, este o problemă cu ei. Direcţia de Asistenţă Socială împreună cu ONG-urile care se ocupă de astfel de persoane au avut în această dimineaţă o întâlnire, din dispoziţia noastră. Am fost sesizaţi şi de Ambulanţă şi de UPU a Spitalului Municipal că în această perioadă, fiind încă nopţi friguroase, oameni ai străzii se prezintă la aceste unităţi spitaliceşti pentru a fi ţinuţi în spital până dimineaţa. Nu este în regulă să riscăm să contaminăm spitalele, pentru că nu cunoaştem situaţia lor. În spitalele primăriei am cerut să nu fie primiţi aceşti cetăţeni pe motiv că nu au unde să stea. Nu putem transforma spitalele în dormitoare pentru oamenii străzii. Doar dacă au probleme de sănătate, evident că vor primi îngrijirile medicale necesare”, a explicat Nicolae Robu.  AGERPRES