Primaria Timisoara cauta locatia pentru un nou stadion

Primaria Timisoara vrea sa incheie un parteneriat public-privat cu clubul de fotbal Poli Timisoara cu scopul de a construi un nou stadion de fotbal in oras.
Reprezentantii Primariei Timisoara au purtat discutii cu Marian Iancu, patronul clubului de fotbal Poli, pentru a analiza ideea construirii unui nou stadion de fotbal, de nivel european, cu o capacitate de 50.000 de locuri. Ideea este facuta publica la scurt timp dupa ce presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a anuntat si el ca vrea sa faca o baza sportiva si un stadion pe terenul de 60 ha al localitatii Covaci, administrat de CJ.

Locatia noului stadion, care ar costa circa 100 de milioane de euro, este secreta, viceprimarul Adrian Orza temandu-se ca, daca proiectul devine prea public se vor ivi imediat oameni care sa revendice terenul. Primele detalii ale parteneriatului precizeaza ca municipalitatea va oferi clubului terenul, infrastructura, de la cea imobiliara, la cea legata de transportul in comun sau drumuri, iar clubul ar urma sa participe cu banii pentru constructia efectiva a stadionului, in jur de o suta de milioane de euro.