stoia_traian.jpgFirmele din Timişoara, care au cabluri suspendate în oraş, sunt obligate să elibereze spaţiul aerian până în primăvara viitoare, în caz contrar urmând să fie amendate de Primărie.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, deşi municipalitatea are legi, încă din 2003, împotriva celor care nu se conformează în acest sens, fosta administraţie i-a tolerat. „În baza respectivelor Hotărâri de Consiliu Local vom trece la notificarea firmelor care au cabluri suspendate, prin care-i informăm că, dacă până în primăvara viitoare, nu vor trasmuta cablurile prin subteran, vor primi amenzi”, a declarat presei, luni, viceprimarul Traian Stoia.

În urmă cu patru ani, Primăria Timişoara a încercat o acţiune de tăiere a cablurilor aeriene nerevendicate de nicio firmă, oraşul fiind împânzit de cabluri de telefonie, TV sau Internet, ce s-ar întinde pe o lungime de circa o mie de kilometri.

Potrivit municipalităţii, proprietarii cablurilor aeriene trebuiau să eticheteze toate firele, pentru ca Primăria să le poată inventaria şi să poată fi înfiinţat un „canal tehnic” unic. Foarte mulţi operatori din oraş nu aveau autorizaţie de construcţie, deşi exista o Hotărâre a Consiliului Local din 2003 care viza trecerea în subteran a reţelelor de transmisii de date şi de voce, până la 31 decembrie 2012. AGERPRES