Primarul Nicolae Robu a declarat că Primăria Municipiului Timişoara ar putea încheia un contract „de forţă majoră” cu un nou operator de salubritate, după data de 4 august, când încetează actualul contract cu firma RETIM, care a anunţat că nu se va mai prezenta la noua licitaţie.

Edilul susţine că cei de la RETIM au considerat că preţurile pe care primăria le-a trecut în caietul de sarcini al licitaţiei sunt prea mici şi că, dacă ar continua să presteze servicii la aceste tarife, ar însemna să lucreze în pierdere.

Administraţia locală a organizat deja o licitaţie pentru atribuirea serviciului de salubrizare, dar joi s-a prezentat o singură firmă care a cerut preţuri mult mai mari decât cele trecute în caietul de sarcini.

Potrivit primarului, conform caietului de sarcini, se poate trece la negocierea directă.

„Nu cred că vor fi probleme mari privind curăţenia oraşului. Din păcate, licitaţia aceasta a eşuat. A fost un singur ofertant cu o ofertă neeligibilă, cu o valoare mult peste cea din caietul de sarcini, iar legea nu ne permite să dăm niciun leu mai mult decât suma din caietul de sarcini. (…). În condiţiile caietului de sarcini, există posibilitatea de negociere directă cu ofertantul sau cu alte firme, iar noi facem tentativa de a încheia un contract pe această bază legală”, a afirmat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Dacă nici printr-o negociere directă nu se va reuşi contractarea serviciilor de salubrizare a oraşului, edilul spune că se va putea încheia un contract în situaţie de „forţă majoră”, pentru că municipiul nu poate rămâne necurăţat. „Dacă nu vom reuşi (negocierea directă – n.r.), vom putea încheia un contract în situaţie de forţă majoră, pentru că asta permite legea, iar apoi va fi reluată licitaţia. Nu cred că îşi poate imagina cineva că lăsăm gunoaiele pe străzi (…). „, a menţionat Nicolae Robu. AGERPRES