Primăria Timişoara va achiziţiona până la finele lunii ianuarie 20 de minibus-uri cu care va îmbogăţi parcul Regiei Autonome de Transport în comun (RATT), acestea urmând să fie folosite mai ales pentru dublarea tramvaielor, la orele de vârf, potrivit municipalităţii. Primarul Nicolae Robu s-a declarat de multe ori nemulţumit de semnalele pe care le primeşte de la călătorii aflaţi în trafic în mijloacele de transport în comun, care sunt foarte aglomerate sau timpii de aşteptare sunt prea mari.

”Vom primi până la finele lui ianuarie toate cele 20 de minibus-uri Mercedes şi voi continua să pun presiune pe RATT pentru a optimiza sistemul de transport în comun al Timişoarei. (…) Dacă nu este în stare, atunci să externalizeze serviciul ca să se stabilească traseele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

El a subliniat şi faptul că trebuie schimbate inclusiv trasee ale unor linii de transport în comun, care sunt vechi şi nu mai corespund cu necesarul de azi. ”Noi avem traseele transportului în comun stabilite în urmă cu 50 de ani, cu mici modificări făcute pe parcurs. Or, fluxurile de călători s-au schimbat radical în oraş, dimensiunea oraşului, marile aglomerări din oraş sunt în alte zone decât erau în urmă cu câteva decenii. Toate aceste motive fac necesar un studiu serios, făcut cu profesionalism. Trebuie să dezvoltăm un sistem de transport în comun aşezat pe baze ştiinţifice, care să fie optim”, a detaliat primarul.

Conform acestuia, parcul mijloacelor de transport RATT se va îmbogăţi în curând, în totalitate, cu noi tramvaie, municipalitatea având trimise pentru reabilitare la Paşcani şi Arad 30 de vagoane, dintre care au sosit aproape zece, următoarele fiind aşteptate până în primăvară. AGERPRES