Serviciul de comunicare al Primăriei Municipiului Timişoara a anunţat că instituţia nu a fost şi nici nu va fi executată silit pentru suma de 5,6 milioane de lei, pentru probleme legate de valorificarea deşeurilor din perioada 2016-2020, întrucât în ultimul an au fost achitate lunar către Administraţia Fondului de Mediu (AFM) ratele eşalonate convenite.

„Aşa cum am anunţat din luna februarie a anului trecut, Primăria Municipiului Timişoara este obligată să plătească Administraţiei Fondului pentru Mediu suma de 5,6 milioane de lei, din care 4,2 milioane de lei obligaţiile de plată la care se adaugă penalităţi de 1,4 milioane de lei, pentru gunoiul băgat sub preş, la propriu, de administraţia Robu, în perioada 2016-2020″, arată un comunicat al Serviciului de comunicare al PMT.

În perioada amintită, administraţia Robu a declarat că a valorificat prin reciclare cantităţi mult mai mari de deşeuri decât o făcuse în realitate, dar şi că ar fi depozitat cantităţi mult mai mici de deşeuri decât în realitate, spun reprezentanţii Primăriei.

„Pentru a diminua impactul asupra bugetului local, actuala administraţie a reuşit să eşaloneze penalităţile impuse de AFM, plătind începând cu luna iulie a anului trecut tranşe egale de câte 470.000 de lei lunar pentru a stinge această datorie. Până în prezent, toate obligaţiile Primăriei Municipiului Timişoara către AFM au fost achitate şi suntem convinşi că eşalonarea va fi menţinută. Mai menţionăm că Primăria Municipiului Timişoara nu a fost şi nici nu este executată silit, plătind la timp toate obligaţiile de plată pentru datoriile făcute de fosta administraţie, nu doar către AFM, ci şi către alte instituţii şi companii, chiar dacă efortul bugetar pe care oraşul îl face lună de lună este unul semnificativ”, subliniază Primăria Municipiului Timişoara. AGERPRES