Primarul municipiului Timişoara, Dominic , a semnat, pe 16 noiembrie, o extindere a acordului de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare de 15,1 milioane de euro, prin care vor fi susţinute trei proiecte strategice ale oraşului.

Prin aceşti bani Primăria asigură cofinanţare pentru trei investiţii din fonduri europene, respectiv reabilitarea Căii Bogdăneştilor (3,2 milioane de euro), achiziţia a 23 de tramvaie noi (5 milioane de euro) şi a 44 de autobuze electrice noi (6,9 milioane de euro).

„În timp ce administraţia centrală face împrumuturi pentru cheltuieli curente, în Timişoara o facem pentru investiţii cu impact pe termen lung. Avem condiţii bune de finanţare în acest acord şi asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale oraşului în sfera mobilităţii. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timişoara şi în potenţialul ei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Împrumutul are dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la şase luni plus o marjă de 1,15% pe an. Acordul de finanţare a fost semnat în decembrie 2021 şi are o valoare de 20,3 milioane de euro, pentru a finanţa modernizarea flotei de tramvaie şi reabilitarea liniilor de tramvai, precum şi achiziţionarea unei flote de 44 de autobuze electrice.

Timişoara s-a alăturat, în anul 2021 programului emblematic „Oraşe verzi” al BERD. AGERPRES