Primăria Municipiului Timişoara a plătit integral leasingul pentru cele 55 de autobuze Mercedes achiziţionate în anul 2005, mijloacele de transport în comun fiind de acum ale timişorenilor.

Valoarea contractului a fost de 9.746.632 euro.

‘Perioada de leasing a fost de şapte ani, cu primul an de graţie. Achiziţionarea acestor autobuze a fost prima etapă realizată de municipalitatea timişoreană în procesul de modernizare a parcului auto al Regiei de transport în comun’, a declarat luni Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Tot în baza contractului din anul 2005 au fost achiziţionate şi cinci microbuze care formează singurul serviciu public din România destinate transportului persoanelor cu dizabilităţi fizice.

Procesul de modernizare va continua cu achiziţia de tramvaie, în momentul de faţă aşteptându-se doar avizul Comisiei de Autorizare al Împrumuturilor Locale. Regia de transport a invitat deja furnizorii de tramvaie să-şi prezinte modelul de tramvai care să respecte cerinţele minime din normele şi standardele europene.

‘În momentul de faţă, în urma finalizării leasingului gradul de îndatorare al municipiului Timişoara a scăzut de la 19,20% la 18,52% din cota legală de 30%. Gradul de îndatorare al bugetului local scade anual, urmând ca în cinci ani să ajungă la 5%’, a precizat Condea. AGERPRES