Pe de o parte, se stabilesc cifrele de buget care vor fi alocate in 2008 pentru Agenda manifestarilor culturale, urmand ca alesii locali sa analizeze datele si sa aprobe bugetul local al anului viitor. Pe de alta parte, este in curs depunerea, la sediul Primariei Timisoara, a proiectelor de catre institutii si organizatii neguvernamentale, termenul limita fiind 1 decembrie 2007.
Toate proiectele depuse pentru a se obtine finantari pentru derularea a diferite manifestari vor intra la jurizare, fiind analizate intr-o comisie speciala. Dupa jurizarea de catre comisie, lista proiectelor aprobate pentru finantare va intra in Consiliul Local Timisoara, care o va vota sub forma Agendei culturale 2008. Consilierii locali pot modifica lista, pot elimina un proiect sau pot decide micsorarea sau majorarea sumei alocate unui proiect. Dupa avizarea favorabila de Consiliul Local a Agendei culturale 2008, se aproba tot bugetul municipiului, care va include si aceste proiecte. La fel se procedeaza si pentru finantarea altor manifestari din alte domenii, cum ar fi sportul.

In acest an, 2007, de la bugetul local s-au alocat 714 160 de lei pentru un numar de 34 de actiuni culturale organizate de municipalitate. Unele manifestari au devenit traditionale si fiind de marca, vor fi continuate si in 2008:

– Salonul anual de arta plastica