Primăria Timişoara a decis să primească gaze de la E.ON şi să renunţe la Petrom Gas

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anunţat în plenul Consiliului Local, de marţi după-amiază, că Executivul municipalităţii a decis să rezilieze contractul cu OMV Petrom Gas, în favoarea noului distribuitor, E.ON Gaz, din ianuarie 2011.

Acest lucru s-a întâmplat după ce, în urmă cu o săptămână, Petrom Gas a sistat furnizarea gazului spre societatea Colterm, lăsând fără încălzire şi apă caldă aproape 90.000 de familii racordate la sistemul centralizat, în contul unei datorii de 13 milioane de lei a Colterm, deşi societatea timişoreană de distribuţie a căldurii tocmai le achitase o factură de 62 de miliarde de lei.

‘Populaţia să fie liniştită, pentru că am depăşit acest moment dificil. De fostul furnizor am fi preferat să ne despărţim în alte condiţii, mai ales că le expira contractul la 31 decembrie. Dar, au forţat nota. Se pare că au alte interese, respectiv, să iasă din circuitul de furnizare a gazului pentru oraşe’, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu. ‘Contractul pe care l-am semnat astăzi (marţi – n.r.) este şi mai avantajos, ca preţ, deoarece am obţinut nişte discounturi, la 98 de lei/Mwatt/oră’, a declarat Aurel Matei, directorul societăţii de distribuţie a agentului termic în Timişoara, Colterm.

Încă din luna decembrie, una dintre cele două centrale de termoficare din oraş, va fi alimentată cu gaz de la noul furnizor, căruia Colterm îi va achita 20 de miliarde de lei, până la finele anului, şi va încheia contractul. AGERPRES