Primăria Timişoara a cumpărat freze pentru deszăpezirea trotuarelor

robu_freza.jpgPrimăria Timişoara a cumpărat 40 de freze pentru deszăpezirea trotuarelor din oraş, acolo unde utilajele clasice nu aveau acces din cauza gabaritului şi vor ajunge, pe bază de semnătură, la asociaţiile de locatari care le vor solicita. Preţul unei freze este de 2.000 de lei şi au fost achiziţionate de la un centru comercial din oraş.

Măsura a fost luată după ce precedenta ninsoare, de la începutul lunii decembrie, a blocat căile de acces pietonal de pe străzile de cartier, obligându-i pe cetăţeni să creeze tuneluri printre nămeţi, cu lopata.

În Banat se aşteaptă săptămâna viitoare noi ninsori abundente. “Ne aşteptăm să mai ningă, pentru că suntem de-abia la mijlocul lui ianuarie şi nu aşteptăm pasivi ninsoarea, ci am acţionat. Am considerat că este bine să venim în ajutorul cetăţenilor pentru a asigura o mai bună şi mai promptă deszăpezire a trotuarelor şi am achiziţionat 40 de freze de deszăpezire, dintre care 19 sunt destinate consiliilor consultative de cartier, câte una pentru fiecare, iar celelalte, unităţilor publice, şcoli şi spitale aflate în subordinea primăriei”, a declarat primarul Nicolae Robu, marţi, într-o conferinţă de presă. AGERPRES