Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că municipalitatea a încheiat contracte pentru servicii hoteliere în regim de carantină, care însumează 695 de locuri, şi pentru cadrele medicale din spitalele aflate în prima linie anti-COVID, cărora le sunt destinate 234 de locuri.

„Am parcurs procedura de achiziţii publice şi s-au semnat 11 contracte cu unităţi hoteliere. În total, avem 695 de locuri din care 635 sunt în unităţi de carantinare hoteliere, iar restul în unităţi din complexul de carantinare de la Pădurea Verde, amenajat de primărie în containere. (…). Aceste zile sa finalizat şi achiziţia serviciilor hoteliere pentru personalul medical, fiind semnate şase contracte cu unităţi hoteliere. În total există 234 de locuri de cazare pentru personalul medical”, a afirmat primarul municipiului Timişoara.

Potrivit edilului, contractele vizează cazarea persoanelor în perioada de carantină, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. Încetarea contractelor se face în momentul ridicării stării de carantină.

Serviciile cuprind cazare, trei mese pe zi servite cu tacâmuri de unică folosinţă, două pijamale şi două perechi de papuci de unică folosinţă, 2-4 litri de apă zilnic, cu utilizarea paharelor de unică folosinţă.

„Contractele semnate, cu TVA inclus, sunt pentru spaţiul de carantinare (…) precum şi pentru pensiuni de cel mult două şi trei stele. Preţul maxim este de 300 de lei/persoană/zi, pentru că atâta permite ordonanţa militară care a reglementat acest aspect”, a mai menţionat primarul Nicolae Robu. AGERPRES