La Techirghiol a început amenajarea parcului acvatic de pe malul lacului, printr-o investiţie publică în cofinanţare cu fonduri europene nerambursabile.
Primarul staţiunii balneare Techirghiol, Adrian Stan, a declarat marţi că administraţia locală a început lucrările de defrişare pe esplanada zonei de nord a lacului, până la limita cu Eforie Nord, pentru a crea front de lucru constructorului ce amenajează parcul acvatic, parte a proiectului privind dezvoltarea turismului de agrement în Techirghiol, cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
„Proiectul are valoarea totală de 4,12 milioane lei, este este cofinanţat cu 1,38 milioane lei din fonduri europene nerambursabile, obiectivul general constituindu-l dezvoltarea agrementului acvatic şi activităţilor sportive pentru petrecerea timpului liber, ceea ce va avea un aport definitoriu în completarea infrastructurii de turism în zona lacului Techirghiol. Practic, vom amenaja plaje cu nisip şi vom construi tobogane acvatice, piscine, cabine de plaje, grupuri sanitare şi duşuri, o întreagă infrastructură specifică”, a explicat Adrian Stan.
Potrivit acestuia, este pentru prima dată după mai bine de o sută de ani când administraţia locală a staţiunii balneare Techirghiol investeşte şi implementează soluţii şi strategii moderne, adecvate, pentru agrementul turiştilor veniţi la băile de nămol şi de sare, pe malul lacului sau în sanatorii. „Ştiţi că în perioada interbelică Techirghiolul avea chiar şi Cazinou? Avea ziar propriu. Apoi mai era şi un investitor care făcuse o linie de nave de agrement pe lac, pentru petrecerea timpului liber al turiştilor. În vremea aceea, oamenii ştiau să acopere toată gama de servicii specifice agrementului turistic. Noi exact asta vrem să refacem acum şi să oferim posibilitatea unei cât mai largi categorii de turişti şi mai ales familiilor, cu copii, cu bunici, să-şi petreacă vacanţele sau zilele libere, aici”, a subliniat Adrian Stan.
Conform proiectului, obiectivele specifice constau în extinderea conceptului de valorificare turistică a Lacului Techirghiol, de la turism de sănătate la turism de odihnă şi wellness, creşterea potenţialului turistic a staţiunii balneare prin crearea serviciilor de agrement la standarde competitive de calitate cu facilităţi de petrecere a timpului liber şi stimularea odihnei active, acestea urmând să conveargă în creşterea vizibilităţii şi sporirea circulaţiei şi atractivităţii turistice.
În urmă cu o săptămână, Primăria Techirghiol a semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul integrat de amenajare turistică a malului Lacului Techirghiol, urmând să înceapă chiar din această toamnă amenajarea plajei centrale în zona hotelului Minerva. „Principalele obiective ale celui de-al doilea proiect constau, deopotrivă, în extinderea reţelei electrice, construirea a 2.000 de metri de alei pietonale pe malul lacului, amenajarea de piste pentru biciclişti şi a două posturi de salvamar, punct de prim ajutor, realizarea câte unui teren de tenis de câmp şi de baschet, grupuri sanitare, duşuri şi vestiare, precum şi asfaltarea a trei străzi în zona adiacentă”, a conchis primarul Adrian Stan. AGERPRES