Primaria Targu Mures va fi reclamata la CNCD

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a declarat, vineri, ca urmeaza sa depuna o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) impotriva Primariei Targu Mures, pentru neafisarea pe site a anunturilor de angajare si in limba maghiara.

“Potrivit legii, minoritatile nationale, care in localitatea respectiva au o pondere mai mare de 20%, au dreptul la orice publicare in limba lor materna din partea autoritatilor, au dreptul la informare in limba materna. Un anunt pentru ocuparea unor posturi, care a aparut pe pagina de internet a primariei in 27 august, a aparut numai in limba romana, in limba maghiara nu a aparut deloc, desi populatia maghiara din localitate are dreptul sa se informeze si in limba materna despre aceste informatii de interes general”, a aratat deputatul.

Acesta a precizat ca i se pare inexplicabil faptul ca Primaria Targu Mures posteaza aceste anunturi doar in limba romana, in conditiile in care CNCD, prin autosesizare a condamnat astfel de initiative, iar, prin hotararea nr. 131/21.06.2007, Primaria Targu Mures a fost sanctionata cu avertisment, prin reprezentantul sau, primarul municipiului, domnul dr. Dorin Florea. “Tot pentru aceste greseli despre care am vorbit. Am decis ca saptamana viitoare sa sesizez CNCD”, a subliniat Kerekes. AGERPRES