Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a declarat ca a inceput amendarea zilnica a E ON Gaz, pentru ca a lasat mizerie pe domeniul public si ca va impune conditii drastice de lucru pentru aceasta companie pe teritoriul municipiului.
Dorin Florea a spus ca de o saptamana dispune amenzi zilnice pentru aceasta societate, de cate 2.500 lei, si ca, pentru a arata populatiei ca nu primaria este cea vinovata, va prezenta un film realizat cu situatia din oras. „O sa le dau amenzi cat timp nu-si fac canalele. Am exasperat cetatenii de pe strada 1 Decembrie din cauza lor. Filmul realizat va fi prezentat opiniei publice, intrucat nu consider ca e cazul sa fie trasi la raspundere”, a mentionat Florea.

Acesta a sustinut ca va propune Consiliului Local Targu Mures impunerea de conditii drastice pentru E ON Gaz, in sensul de percepe taxe pentru orice centimetru ocupat de aceasta companie din domeniul public si ca nu va mai aproba decat proiectele de introducere a conductelor de gaz prin forare sau va interzice comapaniei sa mai sparga asfaltul fara ca santurile sapate sa fie protejate cu membrane impermeabile inclusiv la praf.

De cealalta parte, Departamentul de Comunicare Externa a E.ON Gaz Romania a comunicat ca executia lucrarilor de inlocuiri de conducte si bransamente de gaze naturale se executa de firme autorizate, in urma castigarii unor licitatii organizate de companie. Reprezentantii E ON sustin ca aceste firme au, la randul lor, contracte cu societati agreate de primarie, privind refacerea carosabilului, iar prin contractul de executie, una din obligatiile executantului este aducerea la starea initiala a domeniului public afectat in urma lucrarilor. „Amenzile aplicate E.ON Gaz Romania de catre autoritati pentru incalcarea obligatiei privind refacerea carosabilului vor fi transmise societatilor responsabile”, precizeaza un comunicat al E.ON Gaz Romania.