Primăria Târgu Mureş, mapare video în noaptea de Revelion pentru marcarea intrării în anul Centenarului

Primăria Târgu Mureş a marcat trecerea în anul Centenarului printr-un spectacol de video mapping, proiectat pe clădirea municipalităţii, chiar în noaptea dintre ani. Spectacolul, în premieră la Târgu Mureş, s-a desfăşurat chiar înaintea focului de artificii din noaptea de Revelion şi a combinat o serie de imagini diferite pe clădirea Primăriei, cu magia iluziei optice astfel încât să transmită mesajul renaşterii în anul Centenarului.

Am dorit ca în acest început de an să venim cu ceva nou pentru târgumureşeni pentru că niciodată clădirea Primăriei Târgu Mureş nu a mai avut parte de un asemenea spectacol, un spectacol de mapare video. A fost un spectacol de lumini de 10 minute şi 30 de secunde. Acest gen de spectacol creează o experienţă inedită prin interacţionarea vizuală. Am ales o temă specifică şi cred că toată lumea l-a primit cu bucurie. Au fost proiectate imagini sincronizate pe un fond sonor, care reprezenta o renaştere a Primăriei Municipiului Târgu Mureş pentru că intrăm în anul Centenarului şi cu toţii ne dorim să fim altfel. Cred că schimbarea vine din noi. Acesta a fost mesajul: toţi să înţelegem că a sosit momentul să ne gândim la noi, să ne schimbăm, să vedem lucrurile altfel. Practic să renaştem în anul 2018“, a declarat Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Înainte de maparea video a clădirii Primăriei Târgu Mureş, în centrul oraşului au concertat Kerozin, Jukebox & Bella Santiago şi Giulia. AGERPRES