maior_claudiu.jpgPrimăria Târgu Mureş intenţionează să înfiinţeze anul viitor un depozit cu atmosferă controlată, în care micii producători de legume din zonă să îşi poată păstra marfa pentru a nu se deteriora, având şi posibilitatea de a vinde legumele municipalităţii, a anunţat marţi viceprimarul Claudiu Maior.

„Sunt două variante, fie producătorul îşi predă marfa în gestiune pentru a fi depozitată, iar a doua, să ne îndreptăm noi spre producători să cumpărăm marfa. Pentru că nu este totuna să cumpere marfa un SRL şi să câştige 3 lei şi eu să nu câştig 1 leu, dacă am un administrator de piaţă care se ocupă de treaba asta. Târgumureşeanul câştigă pentru că nu mai plăteşte preţul pe care i-l impun 3-4 societăţi comerciale care există acum. Suntem în discuţii, proiectul este în lucru, rămâne să vedem cât ne costă şi să aprobăm construirea acestui depozit frigorific pentru anul viitor”.

„Pe mine mă interesează să ajut târgumureşeanul să cumpere la un preţ cât mai mic şi mă interesează ca producătorii agricoli din această zonă să vină cât mai mulţi şi să aducă cât mai multă marfă. Când are o siguranţă că nu i se strică roşia pe care o lasă pe tarabă, pentru că o poate depozita în depozit contra unui cost minim, care acoperă curentul electric, cred că este un lucru pe care l-am câştigat”, a declarat într-o conferinţă de presă, viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior.

Viceprimarul a arătat că SRL-urile pot să cumpere legumele de la producătorii locali, să pună cât adaos comercial doresc, fapt ce creşte preţul, sau să plece pur şi simplu în alte oraşe în care pot vinde marfa mai scump. Maior a arătat că prin construirea acestui depozit cu atmosferă controlată municipalitatea „îşi pregăteşte planul B”, pe fondul scăderii numărului de producători agricoli din judeţ, care aleg să îşi vândă marfa, spre exemplu, la Miercurea Ciuc, unde preţurile sunt mai mari. AGERPRES