Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat că, în următorii patru ani, în oraş vor fi amplasate în jur de 1.000 de camere video performante, după ce sistemul actual de monitorizare video şi-a dovedit ineficienţa, fiind în mare parte defect.

„Primăria Târgu Mureş are în plan amplasarea unui număr de aproximativ de 1.000 de camere video performante, în tot oraşul, în următorii patru ani, în funcţie de rezultatele unui studiu de fezabilitate. Acest proiect începe în acest an prin amplasarea unui număr de aproximativ 200 de camere în cele mai importante intersecţii şi spaţii publice din oraş precum şi în zonele limitrofe, cu precădere în cele de la marginea pădurilor şi a terenurilor virane. De asemenea, prin amplasarea camerelor în zonele publice unde se află instituţii, monumente, statui sau locuri de joacă a copiilor, şcoli sau în parcurile oraşului, se va putea asigura o protecţie mai mare a acestora (…) Camerele existente au o rezoluţie slabă şi sunt în mare parte defecte”, a declarat Soos Zoltan.

Edilul din Târgu Mureş a precizat că montarea camerelor în zonele cu circulaţie intensă va ajuta la normalizarea traficului deoarece prezenţa dispozitivelor va duce la o scădere semnificativă a imprudenţei în trafic. AGERPRES