Primaria Targu Mures a lansat un apel tuturor sportivilor, gloriilor sportului muresean si nu numai, pentru sustinerea demersurilor municipalitatii de preluare in administrare a bazelor sportive lasate in paragina de diferite ministere.
In apelul „Am pierdut 7 ani! Sa nu lasam paragina si indolenta sa domine bazele sportive din Targu Mures”, primarul Dorin Florea a solicitat sprijinul celor interesati de sport sa se alature actiunii de preluare a bazelor sportive.

„Primaria si Consiliul Local nu pot aloca fonduri pentru modernizarea unor baze sportive pe care nu le detin in patrimoniu sau in administrare si nici nu pot promova proiecte de finantare pentru reabilitarea acestora”, se arata in apel.

In document se face referire la Stadionul municipal, Strandul 1Mai, terenurile de tenis si de fotbal de langa Complexul „Muresul” si centrul olimpic cu hipodrom, „care au ajuns intr-o stare de degradare nepermisa, constituind o rusine pentru oras”.

„Revenim imperativ cu aceste proiecte si chemam toate institutiile responsabile, gloriile si campionii sportului muresean, societatea civila, organizatiile neguvernamentale, precum si pe cei interesati de viitorul sportului, sa ne sprijine demersurile”, a subliniat Dorin Florea.

Primarul a precizat ca se impune de urgenta demararea unor studii de fezabilitate pentru atragerea de finantari, intrucat constructii importante, cum e cea inceputa la centrul olimpic, risca sa se degradeze iremediabil.

Florea a spus ca aceste proiecte pot fi sustinute numai printr-o actiune unitara, iar patrimoniul bazelor sportive poate reveni Primariei Targu Mures.