Primăria Târgu Mureş a achiziţionat un automobil de pregătire a viitorilor specialişti în domeniul auto, unic în ţară

florea_dorin1.jpgPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că în urma unei investiţii de 40.000 de euro, în cadrul unui proiect de reabilitare a infrastructurii educaţionale, Grupul Şcolar ‘Gheorghe Şincai’ din municipiu a fost dotat cu un automobil multifuncţional pentru pregătirea viitorilor specialişti în domeniul auto, unic în ţară.

Edilul a spus că este vorba despre un automobil perfect funcţional, care este secţionat, jumătate arată cu exactitate modul de funcţionare a tuturor componentelor (structura electrică, scheletul scaunelor, funcţionarea părţii mecanice etc.), iar jumătate arată ca o maşină normală.

Dorin Florea a arătat că automobilul achiziţionat din Germania (unde astfel de aparate sunt folosite în practica elevilor) a fost prezentat în cadrul Târgului de Arte şi Meserii, care a avut loc săptămâna trecută, fapt ce a avut un puternic impact inclusiv în rândul reprezentanţelor auto. “Este prima dotare de vârf la un liceu mecanic. Copiii au avut ocazia să vadă şi produsul (automobilul, n.r.) fiindcă vrem să le stârnim pasiunea pentru meserie. Dotarea de care dispune acum ‘Gheorghe Şincai’ nu mai există în România. Suntem contactaţi de reprezentanţe auto care sunt interesate de tineri calificaţi. Ediţia a II-a a Târgului de Arte şi Meserii a fost o reuşită, la acesta s-au perindat peste 12.000 de oameni”, a arătat Dorin Florea. Primarul a spus că municipalitatea va continua dotarea şcolilor de arte şi meserii cu aparatură de ultimă generaţie, astfel încât la absolvire tinerii să fie calificaţi şi să se poată integra pe piaţa muncii.
Directorul Grupului Şcolar “Gheorghe Şincai”, Antoneta Rauca, a declarat că automobilul pentru practica elevilor cuprinde 6 standuri de lucru, începând cu partea electrică, distribuţie, direcţie, suspensii, partea mecanică, tinichigerie şi terminând cu partea se separare a hidrogenului de oxigen pentru maşinile viitorului. AGERPRES