Primaria municipiului Targu Jiu a demarat o actiune de verificare a asistatilor cantinei saracilor, atat din punctul de vedere al documentelor, cat si prin ancheta sociala efectuata la domiciliul declarat.
Seful Directiei Publice de Protectie Sociala a municipiului Targu-Jiu, Teodora Ciobanu, a afirmat ca verificarea a fost impusa de lipsa de sinceritate a unor asistati a caror situatie financiara s-a modificat intre timp si nu a fost anuntata la primarie, precum si de refuzul altor persoane de a depune documentele necesare pentru atestarea situatiei lor economico-sociale.

„Avem situatii in care asistati ai cantinei de ajutor social s-au angajat intre timp, dar ei declara, totusi, in continuare, ca nu au o sursa de venit sau ambii parinti au plecat la lucru in alte tari si au lasat copiii in grija unor bunici, care nu au cu ce trai”, a mentionat Teodora Ciobanu.

Pana in prezent, au fost efectuate anchete sociale la domiciliul unui numar de 37 de familii, verificarile urmand a se incheia pana la 28 august, data dupa care va fi sistata acordarea mesei gratuite pentru acele familii care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate. In prezent, in evidentele primariei municipiului Targu Jiu se afla 148 de familii, cu 530 de membri, care beneficiaza de serviciile cantinei de ajutor social, primind zilnic hrana pentru dejun si cina.