Primăria municipiului Târgu-Jiu organizează în data de 27 octombrie licitaţia pentru atribuirea contractului de furnizare a fructelor pentru elevii claselor I-VIII din judeţ, în cadrul programului „Mere în şcoli”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ramona Evulescu, până în prezent, firmele interesate nu şi-au depus deocamdată ofertele, dar licitaţia va decurge conform legislaţiei în vigoare şi cel mai mic preţ va fi declarat câştigător.

„Primăria Târgu-Jiu este organizatorul licitaţiei, iar aceasta se va ţine la sediul instituţiei. Ofertele încă nu au fost depuse, dar până săptămâna viitoare vom avea de unde să alegem cel mai mic preţ. Totul se va desfăşura după legislaţia în vigoare şi va câştiga preţul cel mai mic”, a precizat, pentru AGERPRES, Ramona Evulescu. La nivelul judeţului, până în prezent, conform reprezentanţilor APIA Gorj, doar 34 de primării din totalul de 70 au accesat programul „Mere în şcoli”.

Edilii din fiecare localitate sunt responsabili de implementarea programului în unităţile de învăţământ aparţinătoare de administraţia locală, iar pentru aceasta este necesară depunerea unei cereri de intenţie pentru obţinerea aprobării din partea APIA Gorj. Primăriile din judeţ care au accesat programul sunt Târgu-Jiu, Ţicleni, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Bustuchin, Ţânţăreni, Turburea, Urdari, Dăneşti, Stoina, Polovragi, Samarineşti, Berleşti, Licurici, Alimpeşti, Negomir, Glogova, Bolboşi, Jupâneşti, Prigoria, Văgiuleşti, Căpreni, Logreşti, Vladimir, Săcelu, Roşia de Amaradia, Cruşeţ, Dănciuleşti, Drăguţesti, Stejari, Turceni, Hurezani şi Săuleşti. Numărul total al unităţilor de învăţământ din aceste localităţi, ai căror elevi vor beneficia de fructe, este de 149. AGERPRES