Primăria municipiului Târgu-Jiu nu va cheltui niciun ban din bugetul local pentru desfăşurarea ediţiei din acest an a Festivalului Berii, care va avea loc pe insuliţa de pe râul Jiu, deoarece cheltuielile vor fi suportate de o companie producătoare de bere, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului, Gabriel Sanda.

Potrivit acestuia, pe lângă faptul că nu va mai cheltui niciun leu pentru a plăti spectacolele din cadrul festivalului, municipalitatea va avea de câştigat de pe urma taxelor percepute comercianţilor care vor ocupa spaţii pe domeniul public, în timpul evenimentului.

„Festivalul din acest an va avea loc pe insuliţa de pe Jiu începând de azi (luni-n.r.) şi până duminică. Până acum şi-au anunţat participarea 44 de societăţi comerciale de alimentaţie publică şi alte 50, cu suveniruri. Toţi comercianţii vor plăti taxa pe domeniul public pentru spaţiul ocupat pe insuliţă, bani care vor intra în bugetul local. Fiecare dintre aceştia va plăti circa opt lei pe metru pătrat de spaţiu. Nu ştim exact ce sumă se va strânge deoarece nu avem numărul exact al comercianţilor care vor veni”, a spus Gabriel Sanda.

Acesta a mai precizat că seara de vineri va fi dedicată folclorului, iar ansamblurile „Doina Gorjului” şi cel al Şcolii Populare de Artă vor susţine un spectacol. De asemenea, duminică, festivalul va fi încheiat de un concert al trupelor ‘Narcotic Sound’, ‘Andreea Bălan’ şi ‘Bere Gratis’.AGERPRES