Administraţia locală din Târgu-Jiu intenţionează să suprataxeze până la cota maximă de 500% clădirile şi terenurile neîntreţinute de pe raza municipiului, în acest sens existând două hotărâri de Consiliu Local, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Potrivit acestuia, până în prezent cele două hotărări de Consiliu Local nu au putut fi implementate deoarece nu există un regulament de punere în aplicare, direcţiile din cadrul primăriei lucrând la elaborarea unui astfel de document.

„Există în momentul de faţă două hotărâri de Consiliu Local care permit municipalităţii să meargă cu suprataxare pentru clădirile şi terenurile neîntreţinute, dar, până în acest moment, nu am avut un regulament de punere în aplicare a acelor hotărâri de Consiliu Local. În acest moment, cu direcţiile din cadrul primăriei, se lucrează la un regulament. Se poate pleca de la un procent mai mic, până la cota maxima de 500%. Deci nu toate clădirile sau terenurile neîntreţinute se vor impozita cu 500%, ci în funcţie de gradul de degradare, în funcţie de proprietarul terenului sau clădirii dacă se va conforma după ce îi vom aduce la cunoştinţă aceste lucruri”, a afirmat primarul municipiului Târgu-Jiu.

El a menţionat că respectiva decizie a fost luată de municipalitate după ce au fost urmărite demersurile făcute în acest sens de alte administraţii ale unor mari oraşe.

„Am luat această decizie urmărind tot ceea ce se întâmplă în oraşele mari şi toate aceste suprataxări se dau individual, prin emiterea unor hotărâri de Consiliu Local, după ce o comisie constată aceste lucruri care nu s-au realizat în timp. Sunt, în acest moment, în zona centrală clădiri care trebuie să fie reabilitate. În momentul în care vom avea regulamentul, ce va fi aprobat în şedinţă de Consiliu Local, vom suprataxa aceste clădiri şi terenuri de pe raza municipiului Târgu-Jiu”, a spus Marcel Romanescu. AGERPRES