Primăria Târgu-Jiu va începe săptămâna viitoare montarea de semafoare cu comandă manuală, primele două astfel de dispozitive urmând să fie amplasate în apropierea Şcolii Generale nr. 2 şi a Liceului Tehnic nr. 2, a declarat şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul instituţiei, Ionuţ Jilăveanu. Potrivit sursei citate, în prezent există discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Locale şi Rutiere pentru a stabili zonele unde vor fi montate astfel de noi semafoare şi la începutul anului viitor. Decizia a fost luată ca urmare a constatării faptului că exista aglomeraţie la trecerile de pietoni din apropierea celor două unităţi şcolare.

„Săptămâna viitoare vom începe montarea primelor două semafoare cu buton. Investiţia a fosta aprobată în Consiliul Local pentru suma de 74.000 lei. Aceste dispozitive vor lua comandă doar atunci când sunt solicitate, când sunt pietoni în dreptul trecerii, se va da verde pietonilor, doar la intervale bine stabilite care sunt programate automat. Şi anul viitor vom face astfel de investiţii, nu ne-am hotărât încă asupra zonelor, avem discuţii în acest sens cu Poliţia Rutieră şi cu cei de la Poliţia Locală şi în funcţie de aceste date vom amplasa probabil încă trei semafoare cu buton”, a spus Ionuţ Jilăveanu.
El a mai menţionat că în mai multe zone din oraş au fost înlocuite limitatoare de viteză, considerate prea înalte, cu unele mai joase, din stocul Primăriei, pentru a nu mai pune probleme şoferilor. AGERPRES