Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu Jiu vor finaliza, până la sfârşitul acestei luni, documentaţia necesară programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire din oraş cu panouri solare care vor reduce cheltuielile cu până la 70 de procente.
Potrivit şefului Serviciului de Investiţii din cadrul instituţiei, Raul Chiriac, pentru prima parte a programului, au fost selectate Sala Polivalentă din municipiu şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” ca unităţi unde vor fi montate astfel de panouri solare.

„Lucrările la cele două obiective vor începe luna viitoare, iar termenul de finalizare este de cel mult trei luni, ceea ce înseamnă că în iulie se vor definitiva. În ceea ce priveşte finanţarea acestui program, trebuie să menţionez că montarea panourilor solare în unităţile menţionate se face într-un procent de 80% de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), iar restul de 20% sunt bani de la bugetul local. Valoarea totală a proiectului este de 3.200.000 de lei, din care Primăria Târgu Jiu va contribui cu 650.000 de lei din bugetul propriu”, a precizat Raul Chiriac.

Totodată, acesta a spus că, în luna mai, alte opt unităţi de învăţământ din municipiu vor intra în cea de-a doua etapă a programului iniţiat de AFM. Este vorba despre liceele „Henri Coandă”, Forestier, Colegiile Tehnic nr. 2, „Ecaterina Teodoroiu” şi trei grădiniţe cu program prelungit din zona de sud a oraşului. AGERPRES