tgjiu_primaria.jpgReprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au în derulare în această perioadă actualizarea Registrului Agricol al suprafeţelor agricole şi silvice şi al numărului de animale, persoanele fizice şi juridice din oraş având obligaţia ca, până la 1 martie, să prezinte eventualele modificări intervenite în proprietate, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lavinia Petriţa.

Potrivit sursei citate, informaţiile ce urmează să fie actualizate până la 1 martie sunt cele ce ţin de membrii gospodăriei, clădirile cu destinaţia de locuinţă şi construcţiile anexă, mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru agricultură şi silvicultură. La începutul fiecărui an, trebuie declarate efectivele de animale existente în gospodării.

„În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 28/2008 şi a Hotărârii Guvernului nr.218/2015, până pe data de 1 martie 2016, Registrul Agricol gestionat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu este actualizat cu informaţii privind suprafeţele agricole şi silvice înscrise şi numărul de animale. De asemenea, în perioada 1-30 mai, în Registrul Agricol trebuie menţionate informaţiile privind modul de folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv. Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare date pentru a fi înscrise în Registrul Agricol şi, în afara acestor intervale de timp, în cazul în care au intervenit modificări în proprietate, în termen de 30 zile de la apariţia modificării. La această dată, Primăria Municipiului Târgu Jiu gestionează peste 6.000 de roluri agricole”, a spus Lavinia Petriţa.
Ea a mai menţionat că neprezentarea în vederea declarării datelor necesare completării Registrului Agricol constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice. AGERPRES